Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uselt förberett möte om skolan

Om våra tjänstemän som höll i informationen i Kulturhuset i Bollnäs den 15/9 hade varit anställda av mig, så hade de fått sparken med omedelbar verkan. För det finns väl ingen arbetsgivare som skulle betala lön för ett så uselt jobb inför ett möte av den vikt som detta möte var, eller skulle ha varit.

Mitt förtroende för våra högt avlönade tjänstemän i Bollnäs kommun har i och med detta möte fått sig en rejäl törn. Hur ska jag någonsin kunna tro på en enda siffra som ni lägger fram för oss medborgare igen? Ni hade ju inte en siffra rätt gällande våra skolors elevantal och yta.

Ingen koll alls vilka lokaler som var inräknade i era inkorrekta beräkningar, vad som bedrivs i dessa, bibliotek, dagis, förskolor och vilken skola som levererar mat till vilken skola.

Ingen sa att det viktigaste var att alla elever ska ha samma tillgång till bra och välutbildade lärare.

Vad är det för fel på de lärare som finns i skolorna nu? Har de inte rätt utbildning? Ska lärare i framtiden inte kunna välja sin arbetsplats själv? Alla lärare passar eller kanske inte vill jobba på en stor skola, precis som våra elever.

Blir det inte i stort sett dessa som kulle komma att undervisa på Campus Gärdet också?

Eller hur hade ni tänkt?

Se till att få hit nya lärare?

Ni kunde inte heller säga något om vad skolorna i Bollnäs kommun kostar eller hur ekonomin i varje skola ser ut.

Eller vad det kostar att forsla alla dessa elever till och från skolan på Gärdet, vad det kostar att forsla elever till en idrottshall, eftersom idrottshallen i Bollnäs är fullbokad.

Vad som kommer att bli ekonomist bättre när Campus Gärdet står klart?

Hur kan man bara ha ett möte på det viset? Var det inte spara ni skulle göra? Skulle vilja veta vad detta spektakel har kostat!

Nu har våra tjänstemän gjort sin del i detta som de sa, och överlåtit resten till våra folkvalda politiker.

Nu hoppas jag att ni verkligen börjar räkna från rätt håll.

Vad kostar det i både tid och pengar att ha fel folk anställda i kommunen? Kanske ska anställa kompetenta och välutbildade tjänstemän först som kan sitt jobb, som vi som bor i Bollnäs kommun kan tro och lita på.

Detta verkar vara mer ett flaggskepp än en ekonomisk lösning på ett underskott i skolorna. Ett underskott som kanske inte finns eller inte är så stort?

Hur ska man kunna veta hur den egentliga ekonomiska situationen ser ut när de siffrorna man har att gå efter inte verkar stämma?

Någon måste ju veta hur många elever som går i våra skolor, hur många elever som får plats på skolorna och vilka lokaler som verkligen kan användas i utbildningssyfte i skolorna i vår kommun. Eller?!

Tänk efter före nu! Det handlar om våra barn och byarnas överlevnad. Om barnens trygghet, självkänsla och självförtroende, deras framtid. Det är i slutändan de som får betala för misstag vi gör i dag.

Sara Eriksson

Arbrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel