Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

USA hägrar för Hardcore Superstar

Hardcore Superstar går sin egen väg och det funkar ganska bra.
Snart släpps tredje plattan efter omstarten och nu hägrar USA.

- Jag får 30 brev i veckan från fans i USA på min Myspacesida! säger Jocke Berg, sångare Hardcore Superstar och får stöd av Magnus "Adde" Andreasson, trummis.
- Vi har en tjejkompis som gör videos i Los Angeles. Hon berättar att det finns en buzz kring oss där. De skulle bara veta vilka lantisar vi är!
Hela bandet - för dagen samlat i det prydliga vardagsrummet i Adde Andreassons hus i Landvetter utanför Göteborg för att repa - skrattar. Det gör de ofta, beskriver sin unika bandenergi som "Damp"-ig och tycker att det är precis vad de lyckats överföra till skiva sedan de för några år sedan bad alla förståsigpåare att dra. De jobbade fram ett hårdare, mer äkta sound som snart får sitt tredje utlopp, i form av "Beg for it", efter omstarten med "Hardcore Superstar" 2004.
- Jag brukar säga att "Beg for it" är barnet som blev när "Hardcore Superstar" och "Dreamin' in a cascet" knullade. En perfekt kombination av det hårdare och det mer melodiösa. Ironi, med en mörk touch, säger Jocke Berg och får medhåll av resten av bandet.
- Våran musik beskriver hur vi är - spralliga! lägger Adde Andreasson till.

In Flames studio
"Beg for it" spelades in i In Flames studio tillsammans med välrenommérade Roberto Lahgi. Det blir också den första av göteborgarnas skivor som släpps direkt i USA, tillsammans med de två första. Lanseringen sker lagom till att Hardcore Superstar ska spela på festivalen Rock Gone Wild i augusti, med forna storheter som Skid Row och Saxon.
- Ja, det är häftigt. Det är ju banden vi växte upp med! säger Adde Andreasson.
Ännu häftigare enligt medlemmarna är att vara förhand åt Mötley Crüe på deras spelningar i Norge och Danmark i juni. Mötley Crüe är också ett av banden som legat som grund för en del av Hardcore Superstars sound - en kombination mellan sleaze och trash som de valt att kalla "street metal".
- Eller rehearsal room metal kanske? Det ska vara musik som man kan skapa själv, i replokalen, utan keyboards, säger basisten Martin Sandvik.

Öppna armar
Ett recept som tagit Hardcore Superstar ganska långt. Marknaderna i Japan och nere i Europa tar emot Hardcore Superstar med öppna armar. Sydamerika är inte avogt inställd och inte heller Adde Andreassons grannar, trots att Hardcore Superstar repar så högt i ladan utanför huset att rutorna skallrar.
- Nej, de har faktiskt inte sagt något. De verkar bara tycka att det är trevligt, säger trummisen och skrattar innan han bankar loss.
Fast, vänta - var det inte en annan gitarrist med i bandet innan? Jodå, Thomas Silver hette han och meddelade sitt avhopp förra året. Rätt snabbt tog Malmökillen Vic Zino från Crazy Lixx hans plats och verkar ha funnit sig väl tillrätta i bandets spralliga energi.
- Vi lirar faktiskt mer ihop nu, jammar för första gången på länge! Och jobbar mot samma mål, säger Martin Sandvik.