Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uruselt Bollnästravet

Efter att ha startat vår häst i premieloppet på Bollnästravet fredagen 30/9 så står vi och väntar på resultatet, spända på om hästen klarat tiden. Men efter en halvtimme har vi fortfarande inte hört något.

Kollar upp mot måldomartornet och ser att de släckt för kvällen.

Efter ett tag kommer det i alla fall ut listor med tider som visar sig vara helt fel. Efter samtal med ansvariga får vi reda på att de felat med tidtagningen men att all utrustning är avstängd nu så vi får vänta till måndag med resultatet. Är de så Bollnästravet vill locka till sig fler aktiva inom travsporten? De bryr sig inte ett dugg om alla amatörer som kämpar på och lägger ner massor av tid och pengar på sina hästar. Rent ut sagt bedrövligt! Undrar om de varit lika nonchalanta om de varit Goop, Svanstedt och Stig H som startat sina hästar.

Hästägare

Bollnästravet svarar: Först och främst så är alla hästägare, tränare (såväl amatörer som proffs) och alla eldsjälar inklusive publik och spelare det viktigaste vi har inom travsporten. Vi försöker hela tiden förbättra oss och i största möjliga mån öka servicegraden för alla som finns i vår sport.

Här finns det alltid möjlighet att påverka – via föreningar eller via sällskapet, eller att höra av sig till oss. Gärna både med saker man tycker bör förbättras och saker man tycker är bra. Det är tillsammans vi ska göra en av landets största folksporter och en av Bollnästraktens största näringar ännu bättre.

Vad gäller fredagens premielopp så kollade vi upp det direkt efter tävlingarna. Personalen fick åka tillbaka när vi hörde att det fanns tvivel angående tidtagningen. Då hittades inga fel, men vi gjorde en ännu grundligare utredning under måndagen. Både med hjälp av vår tekniska utrustning, men också med samtal med de flesta som deltog i loppet. Vi har också manuellt tagit tiden på den första hästen som inte klarade av premietiden – och kommit fram till samma resultat varje gång. Det var inte fel på den automatiska tidtagningen.

Detta bekräftas också av flera av kuskarna i fältet. Inte minst de mest rutinerade.

Fel ska alltid rättas till. Oavsett om det drabbat stora eller små. Den inställningen har jag alltid. Och alla på Bollnästravet med mig. 

Hör gärna av er med fler synpunkter.

Johan Lindberg

sportchef Trav Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel