Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppvisning av Dileva Käll på Hagmyren

/

De som valde att besöka Hagmyrens tävlingar 1 maj fick se en hel del fina prestationer och flera av de hästar som visade upp sig under dagen kommer säkert att låta tala om sig framöver i bättre sammanhang.

Annons

V65-1 såg på förhand ut att handla om två hästar men när loppet kördes kom det att sluta med en ren uppvisning av Dileva Käll och Peter G Norman. Dileva Käll drog upp under slutvarvet och efter 1.11/1000 till slut stod stoet i särklass och den uppvisningen blir hon kul att följa framöver.

Den som profiterade på det var Torbjörn Jansson som körde amatörtränade Hagforshästen Lix Mollyn till seger efter att ha tagit hand om ledningen direkt. Hemmahästen Snygg försökte utmana efter ett lopp i rygg på ledaren men förmådde inte att koppla segergreppet.

En hemmaseger blev det i V65-6 när Märta Alkeruds Global Jacob kunde spurta till seger i ett lopp där det var många om budet ännu 200 meter från mål. Hans Bergh gav hästen ett bra lopp i andra ytter och på baksidan sköt valacken till bra och kunde sedan avgöra säkert i ett spännande upplopp.

Rickard N Skoglund körde offensivt med Ögon Glöd i ett stolopp för kallblod och det var vinstgivande. Under slutvarvet kom Jenny RG från dubbla tillägg men trots att hon gick ett slutvarv efter 1.23 kunde hon aldrig utmana Ögon Glöd riktigt på allvar.

I uttagningsloppet till Sverigeloppet i monté blev det en säker seger för Bollnäshästen Lacey Frontline. När spurten drogs upp kunde ekipaget sedan säkert hålla favoriten Just Indeed bakom sig.

Mer läsning

Annons