Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppsving för skogsnäringen

Efter en mycket besvärlig vinter för skogsnäringen med många varsel och minskade skift är det plötsligt full fart igen. I alla fall är det så för Mellanskog som nu säljer lika mycket timmer och massaved som de gjorde den här tiden i fjol.

För Jonas Geholm som är virkesområdeschef för Mellanskog i södra Hälsingland är bilden klar.

- Jag tror det blev väldigt mycket psykologi ett tag här i höst och vinter vilket gjorde att det tillslut blev tvärstopp. Ingen var pigg på att sälja skogsråvara, våra entreprenörer varslade anställda och drog ner på skiften, själv var vi stilla en vecka i mars.

Jonas Geholm tror att det till slut uppstod en timmerbrist för sågverken samt att kronans värde i förhållande euron och en fortsatt hyfsad prisbild nu hjälpt upp efterfrågan igen.

Skogsmaskinföretaget Jonsson & Swahn AB i Edsbyn varslade vid årsskiftet samtliga elva anställda. Varslen har företaget nu dragit tillbaka.

Även på Setras såg i Färila och hos Skogsåkarna säger man att man nu märker en uppgång.