Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsving för Hudik Cup

/
  • Matz Stålby får hjälp av Strands lag i pojkallsvenskan med pappersarbete. Övre raden från vänster: Matz Stålby, Okparadiukwu Samuel. Nedre raden från vänster: Okems Ifeanyi, Mattias Nilsson, Kalle Abrahamsson.

Det råder bråda dagar på Strands kansli på Hamngatan i Hudiksvall. I år kommer det 190 pojk- och flicklag som ska delta i melllersta Norrlands största fotbollsturnering – Hudik Cup. Deltagandet har nu vänt upp igen efter ett par års vikande trend och det glädjs cupgeneralen Matz Stålby åt.

Annons

– Vi har 190 lag som kommer i år och det brukar ligga där emellan 160 och 200 lag och det är vad man klarar av att kan ta in över en helg för att det ska fungera. Det som är mest glädjande är att det är en väldig ökning på flicksidan, det är över 60 lag som kommer. Det är en ökning med 25 procent sen förra året och det är väldigt viktigt att ha blandat flickor och pojkar i en ungdomsturnering, säger cupgeneralen Matz Stålby

Det ökande deltagande för året kan också sättas mot att konkurrerande cuper i Västerås och Örebro som spelas samma helg tappar i anmälda lag. Förutom att det är fler flicklag som kommer till Hudik Cup i helgen så är det också på modet att samåka inom olika föreningar.

– Vi ser också att föreningarna kommer med flera lag och åker gemensamt till Hudiksvall. Till exempel Östersund kommer med elva lag, Alnö kommer med tio och Frösön kommer med sex lag. Det är också ett litet trendbrott för att annars brukar lagen åka själv, säger Stålby.

Mer läsning

Annons