Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppsving för busstrafiken

Bussresandet inom Söderhamns kommun har ökat rekordartat. Under september registrerades 47 procent fler resor än motsvarande månad förra året.

Sedan den 22 augusti har de nya busslinjerna 1, 2 och 3 rullat genom kommunen med den nya busstationen på Södra Hamngatan som bas. Och de verkar ha bidragit till ett ökat bussresande inom kommunen. X-trafik har registrerat ungefär 90 600 bussresor inom kommunen under september månad i år. Motsvarande siffra för förra året var 61 500. Det innebär en ökning med över 47 procent.

- Vi är den kommun där bussåkandet ökar mest i hela länet och det är tack vare de här bussarna, säger Johnny Olofsson, kommunens infrastruktursplanerare.

Från somliga bilister har det däremot knorrats om att den nya busstationen stundtals stoppat upp eller saktat ner trafiken på Södra Hamngatan. Johnny Olofsson ser det snarare som en positiv bieffekt.

- Vi har skapat en situation där bilisterna måste sakta in och visa hänsyn till andra. Många körde bedrövligt fort genom stan tidigare, säger han.