Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppskattad debututställning

Erik Olof Wiklunds debututställning i Studion, Länsmuseet i Gävle har blivit uppskattad och rosad.

Han är själv mycket nöjd med utställningen, hur den har mottagits och hur hans sex olika verk har exponerats i utställningslokalen.

– De framhävs så mycket bättre. Det blir ett lyft för verken, när de sätts upp på en helvit vägg med rätt belysning. Man får en helt annan känsla, än när de står hemma inklämda i ateljén eller garaget, säger Erik Olof Wiklund.

Arbetarbladets Kristian Ekenberg var berömmande. "Entusiasmen hos Erik Wiklund är smittande. Andra småorter kan avundsjukt drömma om att ha en lika sprudlande ambassadör som Alfta", skrev han i samband med att utställningen öppnade.

Gefle Dagblads Sanna Wikström skrev: "Han slår alltså sönder hembygden lite, men lyfter främst fram den ur en hemtam, oförställd glädje. Det är rätt ovanligt utan att det blir Bror-Eric av alltihop. Sticker ut lite, men visar Erik Olof Wiklunds fina volymkänsla gör gipsskulpturen "Barfota sommar".

Just nu går han på skrivarlinjen vid Bollnäs folkhögskola, samtidigt som det rinner in beställningar på målningar. Genom skolan jobbar han med en kriminalroman och han har även planer på att skriva en barnbok.

I januari ställer Erik Olof Wiklund ut i Edsbyns bibliotek.