Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppsägningar på Delsboföretag

Goda råd är dyra i finanskrisens Sverige, och allt färre har råd med råd. Nu säger företaget Rådgivarna i Svanbacken upp fyra säljare.

Sedan starten 1995 har antalet anställda på Rådigivarna, tidigare Hewal, ökat från 2-4 tjänster tills nyligen knappt 20. Men nu märks en tydlig återhållsamhet bland kunderna, vilket ger effekt på personalstyrkan.

– Det är en riktig dipp och lönsamheten minskar, därför måste vi säga upp fyra säljare, säger Dan Petersén, marknadsansvarig, delägare och styrelseordförande i Rådgivarna i Delsbo.

Han är medveten om att fem jobb i Delsbo, där arbetstillfällena är färre, är en förhållandevis stor nedskärning. Men företaget har haft en minskande lönsamhet de senaste åren, ända sedan finanskrisen 2008. En person fick lämna sin tjänst för ett par år sedan och nu krävs mer drastiska åtgärder för att minska kreditförlusterna.

– Som det ser ut nu är slutsatsen att det ska räcka, säger Dan Petersén, som tycker det finns fördelar med att vara på en liten ort.

– Vi säljer våra tjänster via telefon, så för oss har det ingen betydelse var vi är i landet - vi tycker det fungerar bra att finnas i Delsbo och har inga planer att lägga ner verksamheten.

Rådgivarna, som moderföretaget numera heter, äger fastighetsbolaget Hewal Fastigheter, där även Svanbackens hotell finns. För närvarande finns ett 15-tal anställda, varav 5 kvarvarande säljare.