Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppsagd läkare kräver skadestånd

Den hjärtläkare som i mitten av förra månaden fick sluta sin verksamhet vid hjärtkliniken Mitt hjärta på grund av påstådd illojalitet, kräver nu Mitt hjärta på 315 000 kronor i skadestånd.

Annons

Vid årsskiftet går Mitt hjärtas vårdavtal med Gävleborgs landsting ut. I samband med upphandlingen av ett nytt avtal gavs ett konkurrerande bud på verksamheten från hjärtläkaren Saman Ahmeds företag Scanfos Care AB.

Detta samtidigt som han var anställd som konsult av Mitt hjärta. Ett djupt illojalt agerande, menade Eskil och Anna Hammarström som driver Mitt hjärta.

Men Saman Ahmed menar att han var i sin fulla rätt att konkurrera med Mitt hjärta. Enligt honom var det överenskommet att han skulle jobba åt Mitt hjärta i ytterligare nio veckor och eftersom han på så kort tid inte lyckats hitta annat jobb för sju av dessa veckor kräver han nu 315 000 kronor i skadestånd.

- Visst, han var i och för sig anställd som konsult av oss, säger Eskil Hammarström som driver Mitt hjärta. Men här gäller samma rättsliga läge som om han vore anställd av oss. Vi anser att det han gjorde, att lägga ett konkurrerande bud på verksamheten samtidigt som han hade full insyn i vår budgivning, är en brottslig handling. Och ändå har han mage att ställa ekonomiska krav på oss! Vi har självklart inte för avsikt att betala något skadestånd.