Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upprustning ska få fler att gå och cykla

För att förbättra möjligheterna för gång- och cykeltrafik i kommunen har nu en upprustning av gång- och cykelvägar dragit igång. I den första etappen är det sträckor i Ljusdal och Järvsö som berörs.

– Vi ska satsa på att ge bättre förutsättningar för de som vill gå och cykla, säger Emma Nordebo Snygg på kommunens gata- och parkenhet.

För en första etapp har man valt ut de sträckor som är i sämst skick och mest trafikerade. I upprustningen använder man en metod där den gamla asfalten fräses ner och återanvänds som uppbyggnadsmaterial ihop med makadam. Detta för att uppnå en stadigare vägkropp.

De gång- och cykelvägar som rustas i nuläget finns i Järvsö och Ljusdal. I Järvsö är det sträckan längs Vallmovägen och den mellan Strandvallen och järnvägen i som berörs. I Ljusdal rustas följande sträckor: Kyrksjön (norra delen), Norrkämsta (under järnvägsviadukten), Hornekanalen (från Odd fellow till Norrkämstaleden) samt Lillvägen.

Nästa vecka väntas den nya beläggningen komma på plats.

– Blir det här bra så fortsätter vi med fler sträckor nästa år, säger Emma Nordebo Snygg.

Läs mer: Här bygger polarna en cykelpark

Insändare: Cykelchocka, Gävleborg!