Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprörda känslor på Mitt hjärta

/
  • Christos Milonas, Kurt Trosell, Maria Berglund, och Lisa Forslund har pratat med många patienter som är arga och ledsna över nedläggningen av hjärtmottagningen på E-center.

Många arga och ledsna patienter har hört av sig till Mitt Hjärta. De undrar vad som händer när mottagningen lägger ner. Personalen tycker att landstinget slår sönder en mycket bra verksamhet.

Annons

Frustrationen och ilska. Det känner både patienter och personal dagen efter Landstingets besked att avtalet med Mitt Hjärta inte förlängs.

Hjärtmottagningen på E-center tar emot patienter från Tierp i söder till Bergsjö i norr. 3 000 personer finns i rullorna. Och patienterna har mycket stort förtroende för mottagningen:

- Det är vansinne att lägga ner. Jag är så förbannad så det är fruktansvärt. Jag litar mer på min läkare Christos Milonas än på hela Bollnäs och Hudiksvalls sjukhus, säger Sven Holmberg, Sandarne.

Mitt Hjärtas styrka är att de har samlat rätt hjärtkompetens på ett ställe och kan göra alla undersökningar i ett svep menar personalen. Det ger effektivitet och trygghet för patienten.

- Oftast är du helt utredd efter ett eller två besök, säger medicinskt ansvarige hjärtläkaren Christos Milonas.

Han tycker att landstingets framförhållning är mycket dålig. Vid årsskiftet ska alla patienterna vara överflyttade till sjukhus.

- Vi har fått signaler att de inte har möjligheter att ta emot alla patienter. Det är oklart vad som gäller för patienternas uppföljning.

Annons