Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upp till kamp mot mobbning

Jag anser att det är ett stort ansvar som åligger varje vuxen inom skolan att ta mobbning som ett av det allvarligaste brottet inom skolvärlden. Det är där starten börjar för våra barn.

Nu börjar denna misshandel som alltför många av våra barn utsätts för. Något av det skadligaste som ett barn får uppleva under en lång tid, där dagar blir till månader och månader blir till år. Kan skolans ansvariga ge mig ett svar på vilken annan arbetsplats detta helvete får fortgå utan åtgärder?

Många föräldrars kamp för sitt barns skoltillvaro upplevs ofta som meningslöst när skolans ansvariga ignorerar varje kränkning och till och med där fysisk misshandel blir betraktat som löjligt och gnälligt.

Det är häpnadsväckande att detta accepteras, trots alla handlingsplaner och lagstiftningar som ligger olästa i skolornas skrivbordslådor. För jag vill lugnt påstå att ingen har bemödat sig att studera dess innehåll.

Jag anser att det är ett stort ansvar som åligger varje vuxen inom skolan att ta mobbning som ett av det allvarligaste brottet inom skolvärlden. Det är där starten börjar för våra barn, det är där som det så vackert heter "Lära för livet".

Samtidigt får inte föräldraansvaret glömmas bort i denna fråga, men då gäller det att skolan informerar mobbarföräldrarna omgående. Om det sedan råkar vara vänners eller kollegers barn som utsätter sina kamrater för dessa grymheter ska inte ha någon som helst betydelse, för inom skolan har alla barn samma möjligheter, men möjligheter att mobba ska ingen ha.

Så snälla ni föräldrar som kämpar för era barns skoltillvaro, ställ krav om omedelbara åtgärder mot denna variant av barnmisshandel. Om inget händer kontakta Skolinspektionen och skriv i korta ordalag ner vad som har hänt och händer ditt barn i skolan.

Vi måste ställa krav

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel