Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upp och ned för kommunerna

Hudiksvall har klättrat – och Nordanstig har rasat. Dock befinner sig båda kommunerna bland de hundra lägst placerade, i näringslivets nya kommunranking.

Hudiksvalls kommun har de senaste åren visat en negativ trend i Svenskt näringsliv rankinglista av det lokala företagsklimatet. Av Sveriges 290 kommuner har Hudiksvall legat som bäst på plats 232, sedan år 2004. I årets ranking har Hudiksvall klättrat 62 platser, till att nu ligga på plats 191 – men kommunen befinner sig fortfarande bland de hundra lägst rankade kommunerna.

Nordanstig är den kommun i Hälsingland som gjort det djupaste dyket; detta efter fjolårets klättrande med tio placeringar. Kommunen har tappat 47 platser i 2009 års ranking, vilket innebär att Nordanstig nu ligger på plats 247 – sämst i landskapet och bättre än bara 43 andra kommuner i Sverige.

Svenskt näringsliv genomför kommunrankingen en gång per år. Rankingen bygger på statistik från Statistiska centralbyrån och på en enkät som besvarats av lokala företagare.