Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uno Svenningsson gästade Freluga

Uno Svenningsson har en lång karriär som sångare och låtskrivare bakom sig. Igår gästade han Trädgårdsscenen i Freluga och försökte mota bort regnmolnen med såväl nyare låtar som gamla hits.

Vädret på söndagskvällen kunde inte riktigt bestämma sig. Ena stunden stod regnet som spön i backen, andra bröt solen igenom och skingrade molnen.

Linda Netsman, kvinnan bakom Freluga trädgårdsscen, hade dock bestämt hur vädret för kvällen skulle vara.

- Det har aldrig regnat under någon konsert här, och jag har lovat Uno att det inte ska göra det när han går på.

Kvällen inleddes med sånger av Linda själv tillsammans med Thomas Ringvall och hans band.

Efter en fikapaus klev Uno Svenningsson upp på scenen – samtidigt som himlen öppnade sig för ännu en regnskur.

Några minuter in i första låten, den över 20 år gamla hiten I en annan del av världen, upphörde regnet och Uno Svenningsson fick det väder som Linda Netsman utlovat – uppehåll.

Frelugapubliken bjöds sedan på nyare material, en melodifestivallåt från 2007 där Uno uppträdde med Irma Schultz Keller. Detta följt av en låt med 23 år på nacken, Vindarna, som var genombrottet för gruppen Freda´ som Uno Svenningsson var sångare i under en period på 80- och 90-talet.