Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unionen utökar strejkvarsel – företag i Hälsingland uttagna

Fackförbundet Unionen utökar sitt strejkvarsel sedan avtalsförhandlingarna har strandat. Både Svensk bilprovning och Opus bilprovning på flera orter i Hälsingland är uttagna.

Varslet omfattar nu även 1 350 medlemmar inom området utveckling och tjänster, vilket innebär att Unionens varsel totalt uppgår till 8 600 medlemmar.

De företag som varslas på torsdagen är verksamma inom kontrollbesiktning av fordon, skriver Unionen i ett pressmeddelande.

I Hälsingland omfattas Svensk bilprovning i Bollnäs och Ljusdal, samt Opus bilprovning i Hudiksvall, Edsbyn och Söderhamn.

Konflikten rör enligt Unionen i första hand rätten till och avsättningar till så kallad flexpension för medlemmar, något som motparten Almega har motsatt sig.

"Unionens medlemmar har avsättningar till flexpension hos alla andra arbetsgivarorganisationer inom Svenskt Näringsliv, utom Almega", skriver Unionen.

Läs mer: Unionen varslar om strejk – Securitas i Söderhamn och Hudiksvall berörs