Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unik stämma tar form

/
  • Kulturchef och grundare till stämmoprojektet Sten Bunne instruerar de blivande ledarna i hur de specialbyggda instrumenten fungerar.

På bygelgitarrer, entonsflöjter, klangplattor och ensträngad bas växer tonerna fram. Förberedelserna pågår för fullt inför den nya spelmansstämman för funktionshindrade.

Annons

Kulturchef och grundare till stämmoprojektet Sten Bunne instruerar de blivande ledarna i hur de specialbyggda instrumenten fungerar. Catherine Vennberg är projektsamordnare och ska engagera föreningar och organisationer till projektet.

- Tanken är att olika grupper ska öva på låtarna under hösten och moroten blir att sedan vara med på spelmansstämman, säger hon.

Hudiksvalls kommun har fått 652 000 kronor i bidrag från Arvsfonden för att driva det treåriga projektet tillsammans med studieförbundet Bilda.

Än så länge håller sig projektet främst inom gränserna för Hudiksvalls kommun, men planer finns på att det ska växa till en större verksamhet.

- Ingenstans i världen finns ett liknande musikprojekt för funktionshindrade och absolut inte med inriktning på folkmusik och vispop. För att det ska bli en riktig stämma hoppas vi att det ska sprida sig utanför Hudiksvall, säger Catherine Vennberg.

Mer läsning

Annons