Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unik övning på nya E4

Minst en gång om året samövar räddningstjänsten, ambulanspersonal och polisen. Men en sådan chans som nu dukas upp under tisdag onsdag och torsdag på nya E4, strax utanför Hudiksvall får man inte mer. I varje fall inte på denna vägsträcka, som från och med klockan 11 nästa onsdag öppnas för allmänheten.

– Vi har ju annars inte möjlighet att stänga av en väg och öva på det här viset. Men tack vare mycket bra samarbete med NCC och platschefen för nya E4-bygget, Magnus Persson, blev detta möjligt. Vi har i princip fått fria händer och får till och med lyfta av mitträcket om så skulle behövas, säger Mattias Björk, ambulanssjukvårdare i Hudiksvall med ansvar för den här typen av trafikolycksövningar.

Det är just mitträcket som komplicerar en eventuell trafikolycka som inträffar på sträckan söder om den kommande trafikplatsen Hudiksvalls Södra. En av avsikterna med de här tre dagarnas övande är att hitta ett koncept som håller vid en eventuell olycka i framtiden.