Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unge Hassle är oförstörd och hungrig

Från okänd Rytmuselev till hajpad popstjärna på nolltid. Erik Hassles liv har vänts uppochned sedan han fick skivkontrakt.

- Det känns jävligt coolt att glida runt på festivaler, erkänner sångaren.

Annons

Kvällen före intervjun har 20-årige Erik Hassle spelat på Hultsfred för första gången. Egentligen var han inte alls i form, men med publikens hjälp lyckades han åtminstone framföra fyra av nio planerade låtar.
- Jag har haft hosta i fyra dagar, och i går blev det bara värre. En halvtimme innan jag skulle lira kunde jag inte snacka alls. Jag var skitledsen och trodde att jag skulle behöva ställa in, säger han.
Som tur är har han redan en trogen fanskara, som kan texterna till både hitsingeln "Hurtful" och flera av den rödlockige charmknuttens My Space-demos. Medan Erik Hassle skötte verserna tog publiken över i refrängerna.
- Det är en konstig känsla att spela för folk som verkligen älskar dig. Jag fattar det inte, jag har ju inte släppt någon platta.

Nej, trots den ihållande hajpen har Erik Hassles debutskiva dröjt. Från början var det sagt att den skulle släppas i januari, nu är datumet framflyttat till den 19 augusti.
En av anledningarna till förseningen är att det Katrineholmsbördige stjärnskottet rott i land ett mångmiljonkontrakt hos det engelska skivbolaget Island Records. Och de vill ge ut plattan utomlands i någorlunda anslutning till det svenska släppet.
- Jag har dålig koll på skivbolagshistoria, det var först när jag fick den förklarad för mig som jag fattade hur otroligt det här är. Jag och min manager åkte runt och spelade på olika kontor i London och New York, och alla ville ha mig, utbrister Erik Hassle.

Under den tid som festivalturnén i Sverige pågår bor han hemma hos mamma och pappa i Stockholm, men om bara några veckor flyttar han till London permanent. Han har helt klart fått smak på den stora världen.
- London är en dröm, men jag kom just hem från Los Angeles och det var ju också skitcoolt. För att inte tala om New York, säger han och ler brett.
Någon större press känner han inte, trots att förväntningarna på den kommande skivan är höga efter första singeln.
- Det är tolv klassiska poplåtar. Jag är supernöjd.
Både musiken och texterna gör Erik Hassle tillsammans med det låtskrivarteam som han blev sammankoppad med efter upptäckten på musikergumnasiet Rytmus för tre år sedan.
- Jag är jävligt ung, oförstörd och hungrig, de är tio år äldre. Hela den här grejen bygger väl på det. Att vi möts, säger han. 

Ninna Prage/TT Spektra