Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomsvård för att ha skurit kompis

Trots att hon fått sin kompis medgivande att skära henne i armen anser hovrätten att den åtalade flickan borde ha insett bättre.
Nu döms hon till ungdomsvård.

Den tragiska historien som inbegriper två tonårsflickor och en otäck misshandel har nu behandlats av nedre Norrlands hovrätt. I målet stod en 16-årig flicka åtalad för att ha ristat en jämnårig tjej i armen med en vass glasbit.

I maj var fallet uppe i tingsrätten, där flickan blev helt friad från anklagelserna om misshandel. Men domen överklagades och nu har hovrätten gått på åklagarens linje.

Det inträffade ska ha ägt rum en kväll i slutet av oktober förra året, när de båda var placerade på samma ungdomshem i södra Hälsingland.

En kväll kom den ena flickan hem, märkbart påverkad av tablett- och alkoholmissbruk, och berättade för sin kompis om sin självupplevda ångest. För att dämpa sina ångestkänslor började hon skära sig med en glasbit i underarmen. Men flickan klarade inte av att utföra det själv och bad istället sin kompis att hjälpa till. Enligt den 16-åriga tjejen ska hon då ha tagit glasbiten från henne och skurit minst två gånger i den redan såriga och blodiga armen – men på ställen där hon visste att hon inte skulle åsamka allt för grov skada.

Den åtalade 16-åringen döms till ungdomsvård och att betala ett mindre skadestånd till offret