Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomsgrupp till Förvaltningshuset

Socialdemokratiska arbetarekommunen kommer inte att vända sig emot omsorgsnämndens beslut att flytta ungdomsgruppen till Förvaltningshuset.

– Det är mycket olyckligt, säger socialsekreteraren Roger Edäng som ingår i ungdomsgruppen.

Under måndagskvällen höll socialdemokratiska arbetarekommunen möte. En punkt som avhandlades var den om flytten av ungdomsgruppen, före detta Tryggve.

Det var när budgeten för 2012 behandlades i omsorgsnämnden som flytten av ungdomsgruppen från externt hyrda lokaler ovanpå Nordea i Ljusdal till Förvaltningshuset utgjorde en av åtgärderna för att uppnå ekonomisk balans.

S, SRD, V och FP fick igenom flyttbeslutet för att spara 170 000 kronor och för att få en mer enhetlig socialtjänst.

Frågan har väckt reaktioner både från oppositionen och anställda på ungdomsgruppen samt facket. När arbetarekommuns ordförande Örjan Fridner berättade att frågan om ungdomsgruppen skulle tas upp väcktes frågetecken om huruvida partiet skulle ändra uppfattning och ställa sig till oppositionen.

– Men frågan var aldrig under proposition, berättar ordförande Fridner efter mötet.