Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomsarbetslösheten i Söderhamn lägst i länet

Från att ha haft den högsta ungdomsarbetslösheten i länet har nu Söderhamn den lägsta.
Det är samarbetet mellan kommunen och andra myndigheter som gör att det nu börjar levereras resultat, säger Mats Frelin, områdeschef för resurscentrum.

Annons

Förra året hamnade Söderhamn på en tredje placering från botten räknat på Arbetsförmedlingens ranking för arbetslösa ungdomar.

Nu är minerna betydligt gladare.

- De senaste siffrorna visar att vi har den lägsta ungdomsarbetslösheten i länet. Därmed har vi redan nu nått målet om att Söderhamns placering för arbetslösa ungdomar år 2011 ska vara bättre än riksgenomsnittet, säger en nöjd Mats Frelin.

Den största anledningen till framgångarna säger både han och Hans Nordlund, chef för Arbetsförmedlingen i Söderhamn, är samarbetet mellan kommunen och andra myndigheter som inleddes för drygt ett år tillbaka i den gamla brandstationen.

Där huserar nu representanter från Resurscentrum, Arbetsförmedlingen, socialförvaltningen, försäkringskassan och skolan i samma lokaler och målet är entydigt. Att få ut ungdomar i åtgärder, utbildning och jobb.

- Trots att vi har fler ungdomar inskrivna i verksamheten i dag så har vi lyckats hålla emot ungdomsarbetslösheten bättre än många andra kommuner. Men det som mäts i våra undersökningar är inte passiviteten utan aktiviteten. Vi har alltså flest ungdomar i någon form av aktivitet i Gävleborg, säger Hans Nordlund.