Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar mest intresserad av skytte

Regnet hängde i luften när Ramsjö jaktskytteklubb bjöd in intresserade till att prova på skytte som en aktivitet under Ramsjöveckan. De som trotsade väderprognoserna och deltog var en grupp unga killar.

För fjärde året arrangerade Ramsjö jaktskytteklubb prova-på-skytte för allmänheten på tisdagen under Ramsjöveckan. När aktiviteten började på förmiddagen hade åtta killar mellan 14 och 18 år letat sig dit. De flesta av dem tog jägarexamen förra vintern och har varit medlemmar i jaktskytteklubben sedan dess.

När Adam Azlan, 15 år, från Ramsjö, skjutit klart med luftgeväret gick alla fram för att räkna hans poäng. Han fick 28 poäng av 40 möjliga. Adam Azlan är trots sin ringa ålder en bra skytt och har redan hunnit skjutit ett par byten i skogen.

– Jag har skjutit ett viltsvin och en hjort i södra Sverige i början på året. Före det har jag skjutit två älgar. Det var i Ramsjö, säger han.