Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar fyller lokalerna

I helgens SM i bågskytte hade BSK Iggesund tio deltagare med som stod för flera starka insatser. Förutom ett par svenska rekord är det de översvämmande ungdomsgrupperna som glädjer föreningen för tillfället.

Förutom de sportsliga framgångarna för BKS Iggesund är det den explosionsartade utvecklingen på ungdomssidan som är det stora i föreningen. På bara en månad har medlemsantalet nästan fördubblats.

– I början av december hade vi en träff med en skolklass och det har kommit jättemånga ungdomar från Njutångers skola, säger klubbens Margareta Spång som tillsammans med övriga seniorer tvingats dela upp ungdomsgrupperna för att få plats med alla.

Satsningen på ungdomar med pil och båge bara fortsätter i Iggesund.

– Kommande helg har vi ett tjejläger där vi bjudit in flera andra klubbar. Totalt kommer vi bli runt 30 deltagare, säger Margareta Spång.

Edsbyns välmeriterade bågskytt Lina Björklund kommer medverka på lägret, precis som Johanna Gullroos från Karlsvik som precis kommit hem från JVM.

– Vi kommer också ha ett läger för killar längre fram när vi ser att det lugnat ner sig lite innan utomhussäsongen börjar, säger Margareta Spång.

I helgens SM i Bollnäs hade Iggesund tio skyttar med i olika klasser.

En av dessa tio var Sofie Johansson som i månadsskiftet februari/mars satte personligt rekord på junior-SM.

– Jag kom sjua i recurve DR 16 på junior-SM. Jag har ganska nyss gått upp på 18 meter, säger Sofie Johansson som i SM slutade på femteplats i grundomgången men inte tog sig hela vägen till prispallen. Väl ett personligt rekord med 540 poäng kammade hon hem i grundomgången.

Juniorlandslagets Oscar Spång låg elva efter grundomgången och tog sig vidare till åttondelsfinal där det tog stopp mot Andreas Hein från Gripen.

I långbåge satte Per-Johan Spång nytt svenskt rekord med 568 poäng under grundomgången i lagets skytte med långbåge. I finalen tog laget 218 poäng vilket är tio poäng bättre än det förra svenska rekordet.