Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar förgiftade av GHB

En ungdomsfest i Arbrå spårade ur natten mot lördagen.

Tre personer fick akut föras till sjukhus efter att ha intagit drogen GHB.

– Vi vet i nuläget inte varifrån de fått drogen, säger Anette Wikberg, vid polisen.

Annons

Det var natten mot lördagen som ambulans och polis fick rycka ut till en privat fest i Arbrå. Den populära men även förrädiska drogen GHB förekom på festen. Det är oklart hur många som använt drogen, men polisen har bekräftat att tre personer akut fick föras till sjukhus, efter att ha använt drogen.

– De fick stanna kvar över natten för observation. Alla piggnade till och kunde åka hem under lördagen, säger polisinspektör Anette Wikberg, vid Bollnäspolisen.

GHB säljs oftast som en luktfri vätska, men förekommer även i ampuller och som pulver. Vid "rätt dosering" ger GHB en känsla av lycka och avslappning. Men drogen är mycket svår att dosera.

Överdosering i kombination med alkohol kan leda till försämrad andningsförmåga, medvetslöshet och död. Varje år rapporteras flera dödsfall orsakade av GHB.

– Det var mycket användning av GHB i Bollnäs förr, men det har lugnat ner sig. Det är olyckligt om det här betyder att drogen fått ett uppsving, säger Anette Wikberg.

De Bollnäsungdomar som fick föras till sjukhus klarade sig lyckligtvis från allvarliga skador. Däremot riskerar de böter för ringa narkotikabrott.