Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar åtalas för misshandel

En Ljusdalsbo i 20-årsåldern åtalas för misshandel och sexuellt ofredande. En kamrat från Ljusdal i samma ålder åtalas för delaktighet i misshandeln.

Det var i slutet av november i fjol som de två ungdomarna, enligt åklagaren, i samförstånd misshandlat en yngre Ljusdalsbo i centrala Ljusdal. Den senare hade fått ta emot flera slag mot kroppen och huvudet, Bland annat hade 20-åringarna använt en vodkaflaska med vilken de slog flera slag mot överkroppen på den överfallne. Han hade också blivit skallad i ansiktet.

Några dagar senare ska de två 20-åringarna tillsammans med en kamrat åter ha ofredat den yngre Ljusdalsbon, men då denne sagt sig vilja undvika bråk hade ofredandet upphört.

20-åringarna förnekar brott. Åklagare stöder sitt åtal bland annat på journalanteckningar och foton som visar skador som den yngre Ljusdalsbon fått vid den påstådda misshandeln.

En av 20-åringarna står också åtalad för sexuellt ofredande i två fall. De händelserna inträffade i slutet av december i fjol, då han genom att beröra en flicka på flera ställen på hennes kropp utsatt henne för kränkande behandling. Han hade också vid ett av tillfällena sagt saker av sexuell natur som av flickan uppfattades som kränkande.

Även i de fallen har 20-åringen i förhör förnekat brott.