Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga vill till Norrberget

Lite drygt halva perioden har gått av bostadsbolaget Faxeholmens projekt att locka ungdomar att bosätta sig på Norrberget. Hälften av lägenheterna i projektet är uthyrda.

I mitten av april i år startade bostadsbolaget Faxeholmen ett särskilt projekt för att locka unga att bosätta sig på Norrberget, i Söderhamns norra stadsdel.

Den 15 oktober ska kampanjen avslutas.

Då ska tiotalet lägenheter vara uthyrda till ungdomar i åldern 18-24 år – om allt går som bolaget hoppas. Lockbetet är kraftigt rabatterade hyror på två- och trerummare i området.

Med knappa tre månader kvar av projekttiden konstaterar Ola Hallberg, Faxeholmen, att försöket att locka unga varit "relativt lyckat":

- Fem av tiotalet lägenheter i projektet är uthyrda. Många unga har ringt nu och då under sommaren, säger han.

Norrberget har tidigare varit ett populärt område att bosätta sig i, med relativ närhet till centrum. På senare tid har vakanserna blivit alltför många, enligt Faxeholmen.

Populäraste ställena att bo på i Söderhamn är, enligt Ola Hallberg, Bergbacken, Broberg och Herrgårdstäkten i Bergvik.. Stor efterfrågan är det också på ettor och tvåor i centrala Söderhamn.