Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

UNGA UTSTÄLLARE

På måndagen hölls vernissage för en ny utställning i Bollnäs bibliotek.. En utställning som speglar Bollnäs och olika företeelser i kommunen. Sett med 10-11-åringars ögon. Det är nämligen eleverna i årskurs 4 i Nyhamre skola som gjort de målningar som nu visas i biblioteket.

Målningarna gjorde eleverna redan under förra läsåret. Och de föreställer olika företeelser i Bollnäs kommun. Och några även Hälsingland i stort.

Bland motiven kan nämnas konstverk som Solens barn och Ängelen, målningarna på altarskåpet i Bollnäs kyrka, själva kyrkan, SS Warpen, Träslottet, samt folkdräkter och vårt landskapsdjur Lodjuret.

- I årskurs 3 jobbade vi med Bollnäs med omnejd och gjorde cykelturer för att titta på konsten och olika sevärdheter, Barnen tyckte det var jättekul och vill gärna måla dessa. När det var klart tyckte vi att det var så bra att vi tog kontakt med biblioteket och frågade om de var intresserade av att göra en utställning. Och det var de, konstaterar läraren Ulrika Magnusson.