Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga tvingar politiker att möta väljarna

När unga i länet skulle kora "Världens modigaste politiker" blev resultatet bland annat Speakers corner i Ljusdal.

Malin Ängerå (S), ordförande i utbildningsnämnden, blev uttagen som en av fem som ska tävla om att vara modigaste politikern i länet. Den 20 oktober avgörs det vem som lyckats bäst.

Men redan har framtidsagenterna Jonathan Nordh, Hybo, och Ellen Nilsson, Färila, satt Malin Ängerå i arbete.

Speakers corner blir inte något med talarstol och mikrofon utan mer en avspänd form av möte mellan politiker och allmänhet bland bänkarna på Postplan i Ljusdal.

– Det viktigaste för Malin och andra politiker är att göra sig kända bland folk. Det går inte att skapa förtroende om allmänheten inte känner igen sina politiker, säger Ellen Nilsson.

Premiären hålls i dag onsdag. Förutom Malin Ängerå ska övriga heltidspolitiker på kommunen delta, nämligen kommunalrådet Roland Bäckman (S), oppositionsrådet Lasse Molin (M), kommunstyrelsens förste vice ordförande Kenneth Forssell (V) och omsorgsnämndens ordförande Markus Evensson (S).

Det blir en uppföljning på Speakers corner lördagen den 8 oktober samt två dagar senare.

– En gång räcker inte. Sådant här arbete måste upprepas, anser Ellen Nilsson.