Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga krockade med stulen bil

Den svåra olyckan vid Vattlång på torsdagsmorgonen föregicks av stor dramatik.

Nu misstänks flera ungdomar för inbrott, skadegörelse, narkotikabrott och bilstöld. Tre av de misstänkta skadades i olyckan. Två av dem är svårt skadade.

Strax före halv sex på torsdagsmorgonen får polisen ett samtal om att det är bråkigt på Hasselakollektivet. Enligt uppgifter till polisen har det förekommit någon form av bråk och skadegörelse på boendet. Polispatruller beordras till platsen.

– Man har gått loss på kollektivet och det är väldigt stora skador i lokalerna. Det är skador på inredningen, fönster och i ett kök. Det är omfattande skador och det är stora värden som är förstörda, säger Leif Berglund, utredningsledare vid polisen i Hudiksvall.

Samtidigt som polisen larmas till platsen får ungdomarna kännedom om att polisen är på väg och flera ungdomar avviker från platsen.

Ungefär samtidigt får polisen ett samtal om Det är väldigt rörigt i lokalerna och bland annat alkohol saknas från serveringsdelen i lokalen.

Strax före kvart i sju på torsdagsmorgonen får SOS Alarm ett i höjd med Vattlång. När räddningstjänsten kommer fram till platsen sitter det tre ungdomar i bilen. . Alla tre förs till Hudiksvalls sjukhus. Polisen upptäcker att bilen som ungdomarna har kört är stulen.

Enligt sjukhuset är två av ungdomarna allvarligt skadade och en av ungdomarna är lindrigt skadad. Samtliga läggs in på vårdavdelning och sätts under polisbevakning.

Polisen misstänker att de tre ungdomarna som färdades i bilen har varit delaktiga i skadegörelsen på Hasselakollektivet. Polisen misstänker också att ungdomarna har varit inblandade i inbrottet på bensinstationen i Hassela. De tre ungdomarna som satt i bilen är också misstänkta för narkotikabrott, enligt polisen.

Under torsdagsförmiddagen kommer tre ungdomar in till polisstationen i Hudiksvall för att förhöras om bland annat skadegörelsen på Hasselakollektivet.

– Vi kommer att hålla förhör med dem och se vad vi kommer fram till efter det, säger Leif Berglund.

Polisen har ännu inte kunnat förhöra de tre ungdomarna som färdades i bilen. Totalt är det sex ungdomar som misstänks för flera olika brott efter nattens händelser.