Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga Kris öppnar fritidsgård

Nu öppnar en ny fritidsgård i Bollnäs. Unga Kris har flyttat in i det som en gång var Wienerbagarns lokaler på Gärdet. Här alla ungdomar välkomna, man behöver inte ha problem för det. Men man kan vara med och stötta andra!

KRIS, stödorganisationen Kriminellas rätt i samhället, är moderorganisation till Unga Kris. KRIS finns redan i Bollnäs och när den landsomfattande organisationen nu, med stöd av Allmänna Arvsfonden, satsar på Unga Kris på alla orter där KRIS finns, är Bollnäs inget undantag.

Två dagar i veckan har fritidsgården öppet till att börja med, tisdagar och onsdagar. Här kan man få hjälp och stöd med litet av varje, som läxläsning till exempel.

I framtidsplanerna ingår bland annat utslussningslägenheter för unga som kommit ut ur fängelse.

Kamil Bukowiecki jobbar med Unga Kris. Han har all den erfarenhet som behövs, han har själv varit riktigt illa ute, men tagit sig upp och är numera utbildad av Unga Kris för att ge andra unga stöd.

- Vi dömer ingen, vi motiverar dem att gå vidare. Och vi vet vad det handlar om.

Ett krav för att vara med i Unga Kris är att man är nykter och drogfri. Den som har eller har haft problem men är villig att göra något åt det, skriver på ett kontrakt på att vara nykter och drogfri i tre månader, sen förnyas kontraktet på ytterligare tre månader.