Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga inhoppare gav extra energi

Edsbyn hade en hel del missflyt i början av säsongen.
På söndagen kom återbäringen.
– Jag ber inte om ursäkt, vi var värda det här, säger tränare Lars Hedin sedan ett sent självmål gav bortaseger mot Valbo.

Edsbyns damer har börjat jobba sig uppåt i tabellen efter den sega starten.

Andra raka segern kom också efter en spelmässigt bättre insats.

Åtminstone i andra halvlek – och främst tack vare det unga garde som då fick chansen.

– Vi började rätt bra i första halvlek, men tappade sedan allt. Det blev mest att tjonga boll och vi gjorde Valbo onödigt bra, säger tränare Hedin.

I ett försk att bryta mönster och väcka laget fick fyra unga talanger kliva in efter paus – och tonåringarna Sara Lind, Jonna Jonsäll, Lisa Geholm och 15-åriga Maja Axell tog chansen.

– De kom in med en otrolig energi, och vi kunde spela upp oss rejält. Men matchen stod länge och vägde, säger Lars Hedin.

Maja Axell var nära att rinna igenom några gånger, men det lutade åt 0–0 – ända fram till den 84:e minuten.

Therese Josefsson drog en frispark från vänsterkanten mot mål, några Edsbyspelare kampar om bollen och en lika stressad som felvänd hemmaback rensar stenhårt – men i eget mål.

– Tja, det var en riktig kanon. Kanske hade ett kryss varit mest rättvist, men vi har förtjänat lite flyt, konstaterar tränare Hedin.

Edsbyn lyfte därmed till fjärde plats i tabellen, bara en poäng efter Team Hudik.