Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga Gnarpsföretagare går samman

Unga företagare tänker blåsa nytt liv i avsomnade Gnarps Företagarförening.

– Vi vill utveckla Gnarp och göra bygden attraktiv för både företag och som bostadsort, säger Ann-Sofie Lundmark som själv driver företaget Djurkolla.

Annons

Hon ingår i den kvartett som tar fram en handlingsplan. Övergripande uppgift blir att verka för Gnarps bästa. De andra tre medlemmarna är också egenföretagare i den yngre generationen. Krögaren Richard Bergman på Berggården sitter med liksom Jörgen Åslin som äger och driver Gränsfors Golvvärme. Den fjärde länken heter Camilla Carlsson och hennes yrkesområde är ekonomisk redovisning.

De har fritt mandat att spåna idéer och komma med förslag hur den avdammade föreningen ska arbeta i sin moderniserade kostym. Man kan diskutera sig fram i lugn och ro. Någon sviktande entreprenörsanda märks inte i Gnarp. Nyetableringar sker regelbundet och Ann-Sofie Lundmarks eget företag är ett lysande exempel på hur nya affärsidéer kan slå rot.

– Med gemensamma krafter kan vi göra Gnarp ännu mer inbjudande och välkomnande, tror hon.

För fem år sedan lämnade hon i den välmående sydskånska kommunen Vellinge för att slå sig ner i Norrhälsingland. Hon trivs förträffligt och kände tidigt att det existerar en framåtanda i Gnarp.

– De som var drivande bakom den nu berömda Gnarpsviljan har all rätt att ta det liten lugnare. Nu är det upp till oss lite yngre att tillsammans jobba vidare i samma färdriktning och, menar Ann-Sofie Lundmark.

Köpmannen Börje Lindblom, 67 år, applåderar initiativet från sina yngre kolleger. Han var själv med och startade föregångaren. Han anser att tiden åter är mogen för en lokalt baserad sammanslutning.

– Jag är inte ensam att tycka så. Vi hade nyligen ett allmänt upptaktsmöte på Berggården. Trettio intresserade dök upp och många kloka synpunkter luftades. Det bådar gott, menar företagarveteranen.