Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga åtalas för rån och utpressning

Slog en man och tog hans dator, telefon och pengar, enligt åtalet.

Nu åtalas en ung trio för flera allvarliga brott. Två män, 20 och 18 år, åtalas för att ha rånat en man i Söderhamn den 27 september i fjol.

Enligt åtalet och tog hans mobiltelefon, en dator, en spelkonsol med tillhörande spel, DVD-skivor, en väska samt 200 kronor från hans plånbok. De ska också ha tagit ut 1 000 kronor från mannens bankkonto.

Mannen ska ha pressats på pengar en tid innan han blev rånad. Den 18-årige mannen åtalas även för utpressning mot mannen tillsammans med en 18-årig kvinna. Åklagaren hävdar att de två tillsammans hotat honom och fått honom att betala totalt 13 000 kronor under juli-september i fjol.

20-åringen åtalas även för grov stöld efter ett bostadsinbrott i Söderhamn i december. Han åtalas också för ett utpressningsförsök mot en söderhamnare i januari i år. Enligt åtalet framförde 20-åringen dödshot och krävde mannen på 70 000 kronor.

Åtalspunkterna ska tas upp i en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt framöver.