Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung man slogs ned på järnvägsräls

Två män, 19 och 21 år, fick på onsdagen försvara sig i tingsrätten mot anklagelser om misshandel och rån. En ung man ska ha slagits medvetslös.

Ett halvår efter den aktuella fredagsnatten i mars, sattes de två unga männen på de anklagades bänk i rättssalen.

Sällskapet var utan alkohol och på vägen ut tog två unga män med sig ett par påsar med starköl som låg på kylning. Ölstölden gick inte obemärkt förbi. 19-åringen och 21-åringen rusade efter sällskapet.

19-åringen minns inte mycket vad som hände, men minns tillräckligt för att berätta en mildare variant av bråket som följde. Det var brottning och ömsesidig slagväxling, enligt honom.

Sällskapet fortsatte till efterfesten. Men 19-åringen och 21-åringen var missnöjda med att ölburkarna gått sönder och jagade efter sällskapet. De krävde ersättning för ölen.

Vid en järnvägsövergång slås mannen i 20-årsåldern till marken med ett knytnävsslag i ansiktet. 19-åringen sparkar den liggande mannen i ansiktet. 21-åringen sätter på huk och slår minst fem hårda slag i ansiktet på den unga mannen, samtidigt som 19-åringen fortsatte att sparka honom på kroppen.

Den unga mannen tuppar av på rälsen. 19-åringen och 21-åringen letar igenom hans fickor och tar ett plåtetui med bankomatkort och en mobiltelefon.

Kompisarna hjälper mannen från rälsen och lutar honom mot ett elskåp. Polis kommer och mannen körs med ambulans till sjukhus.

Någon gång under slagsmålet vid rälsen dyker en man upp från skogen med ett samurajsvärd. Han ska ha hotat skära huvudet av den misshandlade mannen. Ingen av de inblandade ville kännas vid mannen som höll sig i bakgrunden.