Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung man i Ovanåker häktad för ny misshandel av sin tidigare flickvän

I januari dömdes en ung man för att ha misshandlat och hotat sin flickvän, samt för att ha vevat vilt kring sig med en golfklubba i hennes bostad. Nu är mannen på nytt häktad för brott mot samma kvinna.

En bilstöld anmäldes till polisen under måndagen. När polisen nystade i det hela uppdagades en del annat.

– Kvinnan ringde in och sa att hon fått sin bil stulen, men det visade sig att det fanns en hel del mer i det här ärendet, säger Paul Edenström på polisens länskommunikationscentral.

Läs mer: Misshandlade och hotade sitt ex när hon försökte fly – greps av polis

Det ledde till att en man i 25-årsåldern greps som misstänkt för misshandel och olaga hot av sin ex-flickvän. Kammaråklgare Joakim Johansson begärde under onsdagsförmiddagen mannen häktad.

– Han ska ha greppat tag i hennes kind, knuffat henne och spottat på henne, säger Joakim Johansson.

Mannen ska även ha mordhotat kvinnan. Han häktades på onsdagseftermiddagen av Hudiksvalls tingsrätt eftersom tingsrätten anser att det finns risk att mannen fortsätter att begå brott. Åtal ska vara väckt senast den 18 maj.

Mannen dömdes så sent som i januari för bland annat misshandel av ex-flickvännen till två månader i fängelse. Han dömdes även till drygt 11 000 kronor i skadestånd till kvinnan och till hennes hyresvärd, eftersom mannen slagit sönder kvinnans bostad med en golfklubba.

Läs mer: Misshandlade flickvän och slog sönder bostad – mannen straffas med fängelse