Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung man häktad för flera inbrott

I samband med att två bröder från Arbrå blev anhållna för ett inbrott i Simeå blev de också misstänkta för inbrott i flera stugor i Järvsö i början av september. En av de båda unga männen är nu häktad.

Fritidshuset i Simeå som bröderna misstänks ha gått in i natten under mot fredagen var försett med både larm och övervakningskamera. Tjuvarna fick med sig en tv värd omkring 15 000 kronor. Men vittnesuppgifter och teknisk bevisning gjorde snabbt bröderna från Arbrå misstänkta och de anhölls under fredagen.

I samband med att männen anhölls blev de också misstänkta för flera inbrott i stugor för uthyrning på Toppstigen vid Järvsöbacken. Ur stugorna stals tv-apparater, mikrovågsugnar och brandsläckare till ett värde av 18 000 kronor.

Den yngre brodern har erkänt brottet, men hävdar att det inte alls var hans bror som han begick inbrottet tillsammans med. Vem det var han var i sällskap med har han däremot inte sagt i förhören. Den yngre brodern häktades för stöld av Gävle tingsrätt på söndagen, men den äldre brodern har släppts på fri fot.