Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung kvinna körde grovt rattfull två gånger – försökte smita från polisen efter krogbesök

En kvinna i 25-årsåldern döms till tre månaders fängelse efter att han kört grovt rattfull två gånger i Söderhamn.

Annons

Hon stoppades först på riksväg 50 i Söderhamn i april med 2,04 promille alkohol i blodet. Enligt ett vittne innebar körningen en påtaglig fara för allmänheten eftersom hon vinglade kraftigt och flera gånger körde över i fel körfält, trots att det kom mötande trafik.

Efter att hon tagits av polisen blev kvinnan av med körkortet.

Hon körde dock grovt rattfull på nytt i juli i centrala Söderhamn. Två polismän såg hur kvinnan kom ut från en krog tillsammans med flera andra personer, och sedan körde iväg.

I hög hastighet försökte hon köra ifrån polisen och hon var även nära att krocka med ett parkerat fordon. Den här gången körde kvinnan med 1,76 promille alkohol i blodet.

Kvinnan nekade till den andra rattfyllan, och sade sig inte minnas något eftersom hon var så berusad.

Nu döms kvinnan för två fall av grovt rattfylleri, samt olovlig körning. Hon är tidigare ostraffad, men på grund av den kraftiga alkoholkoncentrationen och den stora trafikfaran väljer tingsrätten fängelse i tre månader som påföljd.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här