Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung frias efter bandybråk

En 19-årig bandysupporter var anklagad för att ha slagit en ordningsvakt på läktaren i vintras. Nu frias han av tingsrätten.

I december möttes Broberg och Bollnäs i en bandymatch på Sävstaås i Bollnäs. Efter matchen blev det stökigt. En Brobergsupporter ruskade om ett staket, så att reklamskyltar föll till marken. Supportern drogs från platsen av en annan Brobergsupporter, som i sin tur blev påhoppad av andra. Ordningsvakterna ingrep och en av vakterna fick flera slag i ansiktet.

Ordningsvakten pekade ut en 19-åring från Söderhamn som den som slagit honom. Men under rättegången nekade 19-åringen till det. Han uppgav att ordningsvakten tog tag i honom och tryckte honom framåt och nedåt. I det läget hade han tryckt med händerna mot vakten, men aldrig slagit. Däremot hade han sett någon annan ligga och brottas med ordningsvakter.

19-åringens kompis vittnade också om att han såg 19-åringen försöka trycka bort ordningsvakten för att komma loss i tumultet. Nu frias 19-åringen från åtalet om våld mot tjänsteman.

Hudiksvalls tingsrätt anser att det inte räcker för fällande dom att ordningsvakten sagt att 19-åringen slog honom. Rätten konstaterar att tonåringen visserligen tryckt händerna mot vaktens kropp, men det omfattas inte av åtalet.