Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung frias efter bandybråk

En 19-årig bandysupporter var anklagad för att ha slagit en ordningsvakt på läktaren i vintras. Nu frias han av tingsrätten.

Annons

I december möttes Broberg och Bollnäs i en bandymatch på Sävstaås i Bollnäs. Efter matchen blev det stökigt. En Brobergsupporter ruskade om ett staket, så att reklamskyltar föll till marken. Supportern drogs från platsen av en annan Brobergsupporter, som i sin tur blev påhoppad av andra. Ordningsvakterna ingrep och en av vakterna fick flera slag i ansiktet.

Ordningsvakten pekade ut en 19-åring från Söderhamn som den som slagit honom. Men under rättegången nekade 19-åringen till det. Han uppgav att ordningsvakten tog tag i honom och tryckte honom framåt och nedåt. I det läget hade han tryckt med händerna mot vakten, men aldrig slagit. Däremot hade han sett någon annan ligga och brottas med ordningsvakter.

19-åringens kompis vittnade också om att han såg 19-åringen försöka trycka bort ordningsvakten för att komma loss i tumultet. Nu frias 19-åringen från åtalet om våld mot tjänsteman.

Hudiksvalls tingsrätt anser att det inte räcker för fällande dom att ordningsvakten sagt att 19-åringen slog honom. Rätten konstaterar att tonåringen visserligen tryckt händerna mot vaktens kropp, men det omfattas inte av åtalet.

Annons