Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung brände sprit i badrummet

Han anklagas också för att ha bitit taxichaufför i kinden.

Vid en husrannsakan hos en man i Söderhamn hittade polisen en hembränningsapparat i badrummet. Mannen, som är i 20-årsåldern, erkände att han hade tillverkat sprit. Han uppgav att han haft apparaten i ett par veckor.

Polisens tillslag skedde i februari i fjol. Mannen uppgav då att han hade bränt cirka 30 liter sprit och att han även hade bjudit kompisar på alkoholen.

Nu åtalas han för olovlig befattning med sprit.

Mannen åtalas även för våld och hot mot tjänsteman efter en kort taxifärd i Söderhamn i höstas. Han hade åkt med i taxibilen när han sedan klev ur.

Föraren har berättat att han försökte stoppa passageraren för att få betalt, men då blev han biten i kinden, fick slag i ansiktet och en spark på benet. Taxichauffören har också berättat att mannen uttalade dödshot.

Den åtalade har erkänt misshandel, men sagt att han var berusad och inte minns vad som hände. Enligt honom hade han slängt pengar mot föraren innan han lämnade bilen.

Mannen kommer att ställas inför rätta.