Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Undersvik i ny serie i SVT

På söndag, är det premiär i SVT för den nya serien Allt för Sverige.
Tio amerikaner med svenska rötter kommer till Sverige och tävlar mot varandra i jakt på pusselbitar till sitt förflutna.
En av deltagarna, Shastin Corona, har sina rötter i Undersvik.

Programmet spelades in i somras och på självaste midsommaraftonen var gänget med programledaren Anders Lundin i spetsen i Undersvik, där Shastin Corona härstammar från.

- Jag kan hennes historia, men får inte avslöja någonting i förväg, säger Katarina Wådell, ordförande i Undersviks hembygdsförening.

Hon var med under inspelningarna och visade deltagarna och inspelningsteamet till rätta, men det är ungefär allt Wådell kan säga i nuläget.

- Allt var kollosalt hemligt, men jag kan väl i alla fall berätta att Shastin Coronas rötter ledde till Olers-gården i Simeå, där inspelningarna ägde rum.

Shastin Corona är en 35-årig trebarnsmor från San Augustin i Florida. Hon jobbar som polis på avdelningen för beväpnade rån och kallas av kollegorna för Spider Monkey, eftersom hon kastar sig på sina offer bakifrån. Systern Jennifer beskriver Shastin som "helt galen".

Allt för Sverige sänds i åtta avsnitt. Katarina Wådell är inte helt säker, men tror att programmet från Olers-gården i Simeå är det femte i ordningen.