Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulrika på elfte plats i häckloppet

En miss på nionde häcken förstörde dagen för Söderhamntjejen Ulrika Johansson.
I lag-EM Portugal kom hon på elfte plats i 400 meter häck med tiden 58,56.

Annons

I helgen avgjordes den första upplagan av lag-EM i Portugal. Det var en fortsättning på Europacupen för landslag, som funnit sedan slutet av 60-talet, men som nu har förvandlats till något helt nytt.

Första svenska ut på löparbanan var Ulrika Johansson på 400 meter häck.

– Jag kan väl säga att tiden var bra med tanke på att jag hade så många dåliga häckar under andra halvan av loppet. Speciellt nionde som var katastrof, säger Ulrika Johansson.

Men hade hon bara gjort en bättre passering på ”nian” så hade hon med säkerhet tagit sig förbi både tian Spanien som hade 58,50 och nian Ryssland som hade 58,31.

– Ja, för jag känner mig i bra form. Men jag borde ha kört på lite hårdare i början.

Ulrika Johansson sprang också i det svenska stafettlaget på 4x400 meter. Där sprang hon den sista sträckan i det första heatet. Svenskorna kom hopplöst efter och Johansson hade långt fram till näst sist laget, Grekland, men gjorde ett bra lopp och hade runt 54,7 på sin sträcka. De svenska tjejerna var sexa i sitt heat på tiden 3.42,87 och där totalsegern gick till Ryssland på tiden 3.25,25.