Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulfs sköna dröm

– Jag har redan kört loppet i huvudet flera gånger, och det går bra varje gång...
Travamatören Ulf Pettersson från Flentjärn – mittemellan Bergsjö och Hassela – har stora drömmar med sin Dunder Kap i lördagens bronsdivisionsförsök på Hagmyren.

För Ulf är det första gången han kör i ett V75-lopp, men Dunder Kap är en rutinerad V75-springare, och han kan också ståta med en seger på V75 på Årjäng för två år sedan.

– Den gången körde Ulf Ohlsson, vilket han gjort de flesta gångerna i större lopp, säger Ulf.

– Den största anledningen till det var att jag hästen hade väldigt svårt att komma överens i början. De allra flesta träningspass slutade med att vi bråkade.

Pelle Holmsten har ingen till start, inte heller Stig Jarle Röste, eller Ulf Larsson, och faktum är att det bara är Jan-Olov Persson av Hagmyrens proffstränare som har häst till start på V75. Persson startar Järvsöfaks och Hallsta Lotus, men sedan är det bara Dunder Kap och Ulf Pettersson som kan räknas in som "hemmahopp".

– Det ska bli hur kul som helst att få mäta krafterna med de stora grabbarna, säger Ulf.

När i stort sett alla – arrangörer, tränare, kuskar och publik – hoppas på solsken och strålande väder i morgon, då hoppas Ulf Pettersson att prognoserna – regn och rusk – ska slå in.

– Ja, ju skitigare desto bättre. Han har alltid gått bra på tung bana, säger Ulf.