Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulf Nyman ny ordförande för Centerpartiets kommunkrets i Ljusdal

Centerpartiets kommunkrets i Ljusdal har haft årsmöte och meddelar här sin nya styrelse.

Onsdag den 31 mars kl. 18.00 höll Centerpartiets kommunkrets sitt årsmöte, den så kallade Kretsstämman. Den hölls digitalt och deltagandet var förhållandevis högt, 25 personer. Sedvanliga punkter på årsmötesdagordningen avhandlades, styrelsen fick ansvarsfrihet för det gångna året och resultat och balansräkning fastställdes.

Årsmötet beslutade att kretsstyrelsen ska bestå av fem ordinarie ledamöter och två ersättare, enligt valberedningens förslag.

Val förrättades, och till ny styrelseordförande valdes Ulf Nyman, Färila.

Till ny viceordförande valdes Daniel Sunesson, nyinflyttad Järvsöbo.

Till övriga ordinarie styrelseledamöter valdes Tommy Olsson, Los, Ulla Jacobsson, Järvsö, och Björn Brink, Färila.

Till ersättare valdes Solange Nordh, Ljusdal, och Pelle Nyberg, Järvsö.

En miljögrupp bestående av Mats Fack, Järvsö, och Kent Simsson, Färila, utsågs.

Ulf Nyman valdes att representera Ljusdalskretsen på Centerpartiets partistämma till hösten och hans ersättare där blev Daniel Sunesson.

Årsmötet passade också på att ta upp det stundande kyrkovalet. En färdig valsedel fanns framtagen och den presenterades för årsmötet som fastställde den genom att övergå till att bli nomineringsstämma under den punkten.

Under punkten vid mötet väckta frågor diskuterades bl.a. infrastrukturfrågor som Norra Stambanan och det dåliga vägnätet i Gävleborgs län, framförallt Riksväg 83 som passerar rakt igenom Ljusdals kommun. Samma gäller för Riksväg 84.

Kretsstämman enades om att avge ett uttalande från stämman som behandlar dessa frågor:

• Bygg bort flaskhalsarna längs Norra Stambanan genom dubbelspår.

• Renovera Inlandsbanan till högsta bärighetsgrad.

• Prioritera Riksväg 83 i kommande länstransportplan.

• Ingen försämring av postutdelningen på landsbygden.

• Centerpartiet arbetar för att hela Sverige ska leva, och att ge landsbygden möjligheter att utvecklas. För att detta ska vara möjligt krävs satsningar på infrastrukturen såsom järnvägar och vägar, men även på postförbindelserna på landsbygden.

• Vi kräver en ordentlig satsning på Norra Stambanan för att bygga bort de flaskhalsar som finns. Dubbelspår skulle förbättra logistiken för Gävleborg och hela Norrland.

• En snar upprustning av Inlandsbanan till högsta bärighetsgrad, skulle avlasta Norra Stambanan från många tunga godstransporter och frigöra tåglägen för mer passage

Sören Görgård, oppositionsråd Ljusdals kommun

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel