Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uddamålsförlust för Strand

0–1 (0–1) borta mot Ånge i det första kvalmötet till division 3 – då lever Strands drömmar om ett kliv uppåt i seriesystemet i allra högsta grad.

– Med lite flyt hade vi fått med oss det oavgjorda resultat som vi förtjänade, sa Strands tränare Fredrik Andersson.

Ånge rivstartade. Redan i matchens första minut sprintade Elliot Kårelind in från vänster och tvingade Fredrik Sundfors till en riktigt bra räddning.

– Matchbilden blev ungefär som jag trodde det skulle se ut. Vår förhoppning var att spela oss igenom deras höga press, sa Fredrik Andersson.

När alla så väntade på att Mathias Eneberg från Krokom skulle blåsa för halvtidspaus fick Ånge en hörna. Fram störtade Benny Matsson och via hans huvud hamnade 1–0-bollen i mål.

– Ett skitmål. Jag får ta det på mig, sa en besviken Fredrik Sundfors.

Efter paus blev det en rejäl scenförändring på Ånge idrottsplats.

Plötsligt vågade Strand på ett helt annat sätt trampa på offensivt och då fick laget också fast bollen på Ånges planhalva.

– När vi började rulla boll så märktes det att det var vi som hade den bästa orken. Tyvärr hade vi lite svårt att få till de riktigt heta lägena, sa Fredrik Andersson.

– Det hade förstås varit skönt om vi fått med oss ett oavgjort resultat men 0–1 borta ger ändå ett bra utgångsläge inför lördagens retur hemma på Sparbanken Arena, sa Fredrik Andersson.