Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tyst prinsessa får kritik

Prinsessan Madeleine får skarp kritik för att inte ha ställt upp på en intervju vid ett besök i Gävle nyligen. Leif Eriksson, kanalchef vid Sveriges Radio Gävleborg, har skrivit ett öppet brev till hovet.

Självklart får vi ta till oss av den kritik som kommit, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, till TT.

Tidigare i veckan besökte prinsessan Madeleine Gävle tillsammans med maken Chris O'Neill. Under besöket ställde prinsessan inte upp på några intervjuer och det fick Leif Eriksson att reagera.

I ett öppet brev till hovet konstaterar Eriksson att prinsessan Madeleine gör som vid tidigare besök i länet.

"Prinsessan vägrar systematiskt att ge medierna tider för intervjuer och frågor. Journalister och fotografer föses ihop i fållor och kan möjligen ropa någon fråga när prinsessan leende passerar", skriver Eriksson.

Han skriver vidare att det är hög tid för prinsessan Madeleine att inse sitt ansvar och sitt uppdrag vid ett officiellt besök.

"Att vinka och le räcker inte", påpekar Eriksson.

Margareta Thorgren säger att prinsessan informerats om det öppna brevet, men vad hon säger om det vill Thorgren inte uppge.

Hovets nya informationspolicy är ökad tillgänglighet och öppenhet.

Margareta Thorgren säger samtidigt att ökad öppenhet inte alltid behöver betyda ett ökat antal intervjuer.

Man måste se till syftet med varje besök.