Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Twisted Sister levde upp till förväntningarna

/

Det går inte att tycka illa om Twisted Sister. Eller Dee Snider som i sin långa svarta kappa och platinablonda hår kliver upp på Main Stage och gör allt för att ta över hela festivalen. Det lyckas. Delvis.

Annons

Given på låtlistan är så klart även I wanna rock, och det rådde inget tvivel om att Dee Snider och hans team ville rocka Mohed – något som de kanske lyckades med till hälften.

De började spela metal ungefär samtidigt som dinosaurierna dött ut, men trots alla år på metaltoppen verkar Twisted Sister hitta ny energi och spelar runt om i världen år efter år.

2010 ger de 15 spelningar världen över, tre av dem i Sverige – varav en i på Rockweekend i Mohed. Festivalbesökarna hade gått man ur huse, eller vad man nu gör när man tältar, på fredagskvällen och förväntan låg i luften framför Main Stage.

– We´re excited to be back, hälsar Dee Snider till Rockweekendpubliken och fortsätter med frågan:

– Are you ready to kick some ass?

Och Twisted Sister kliver upp på scenen och levererar – men utan att riktigt imponera. Öppningslåtarna Come out and play och Stay hungry känns lite halvtama och med något halvdåligt ljud dröjer det till superhiten We´re not gonna take it – en given klassiker bland rocklåtar - innan konserten lyfter på allvar och publiken riktigt är med på noterna. Rockweekendområdet förvandlas för en stund till Skansen med Dee Snider som allsångsledare och låten förlängs till någon slags maratonversion, varken publiken eller bandet verkar vilja sluta spela refrängen.

Tusentals festivalbandsbeklädda armar åkte upp mot den blå kvällshimlen när Dee Snider stämningsfullt framförde The Price - en låt som enligt honom betyder allt mer och mer för bandet.

Mer läsning

Annons