Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvivlar på att bilister bryr sig om "blå 30"

Den 19 september ska Långrörsvägen i Sandarne öppnas för genomfartstrafik igen. Då kommer det att visa sig om bilisterna respekterar "blå 30". Ture Nilsson tvivlar.

Den 5 september skulle kommunen ha öppnat Långrörsvägen för genomfartstrafik igen. Då skulle mätningar också ha visat om bilisterna respekterar den "blå 30"-skylt som kommunen har satt upp vid Långrörsvägen.

Sandarebon Ture Nilsson, som kritiserat höga farter på Långrörsvägen, tvivlar på nyttan av skylten. Den blå 30-skylten är nämligen bara en rekommendation och inte tvingande.

På grund av förseningar öppnas Långrörsvägen inte förrän den 19 september. Då först kan mätningarna komma igång. Då kan det visa sig om det är trafikanter boende på Lerviksberget, eller andra, som gör att Ture känner sig orolig för skolbarnens säkerhet.

- Det borde ha varit en påbudsskylt istället. Den blå 30-skylten kommer inte att respekteras, misstänker han.