Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvist om gräsklippning

En tvist om ersättning för gräsklippning har uppstått mellan en kund och en firma i Bollnäs kommun. En 86-årig kvinna i Kilafors lejde firman för att klippa gräset, men när räkningen kom var den dubbelt så dyr som det man kommit överens om.

- Mamma blev hemskt upprörd och ledsen, berättar kvinnans son.

Sonen bor själv på annan ort och kan därför inte hjälpa sin mamma att klippa gräset. Därför kontaktade han en firma i Bollnäs kommun som utför hemnära tjänster av alla de slag, bland annat lättare trädgårdssysslor som gräsklippning.

Enligt sonen fick han en prisuppgift där det med RUT-avdrag skulle bli 225 kronor per timme.

Sedan dess har firman klippt gräset åt den 86-åriga kvinnan två gånger. Men när hon väl fick fakturan krävde firman 1 110 kronor, för gräsklippningen.

- Det här var ju mycket mer än vad vi hade kommit överens om, menar sonen som ringde upp firman för att kolla vad som blivit fel.

Det visade sig att extra kostnader tillkommit för framkörning och att firman använt egen gräsklippare. Dessutom hade bensinkostnaden blivit avsevärt dyrare.

Sonen menar att det inte nämndes någonting om extrakostnader när han ringde. När han ringde upp för att ifrågasätta fakturan berättar han också att firmans vd hotade honom med en polisanmälan när han antydde att han skulle gå vidare med ärendet.

Firmans vd håller emellertid inte alls med om att det är så här det har gått till.

- Jag var mycket tydlig med att de här extra kostnaderna skulle tillkomma, säger vd:n.

För övrigt vill inte vd:n kommentera saken ytterligare och löftet om att polisanmäla kunden ligger kvar.

- Om han tar det här vidare kommer jag att göra en motanmälan, säger vd:n.

Ord står mot ord och det är svårt att veta vem som har rätt.

- Problemet är att det är svårt att bevisa vad som egentligen har sagts när det gäller muntliga överrenskommelser, säger Mari Gremlin på Konsumentverket. Därför förordar vi att man försöker få skriftliga avtal.