Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingas göra det vi inte vill

Annons

Fredagens ledare har många poänger och det är som Anders Eklund skriver förvirrat om skolskutsreglerna i Bollnäs. De som var mot förr är för nu och tvärtom.

Två partier i Barn- och utbildningsnämnden, BUN, har dock hela tiden haft samma uppfattning, nämligen Centerpartiet och Sjukvårdspartiet, vilket hedrar dem.

Vi övriga har inte mycket att vara stolta över. Vi uppträder förvirrat och personligen medger jag att dessa dagar inte är mina stoltaste som kommunpolitiker, tvärtom.

Det är svårt att vara klok när det ska sparas pengar.

Vi socialdemokrater vill egentligen inte genomföra denna besparing men eftersom alternativet har varit att säga upp lärare så har vi inget annat val.

Men Anders Eklund har fel på en punkt i ledaren. Han skriver att BUN: s ekonomi inte drastiskt förändrats. BUN: s ekonomiska läge har drastiskt förändrats under 2009 jämfört med den budget som BUN lämnade ifrån sig hösten 2008.

Det var före lågkonjunkturen och kommunens minskade skatteintäkter. Läser man BUN: s bokslutsprognos två kan man där läsa att vår budget för 2009 minskat med 17,7 miljoner kr. Det är denna kraftiga försämring av BUN: s budget som tvingar oss socialdemokrater att överge rätten till skolskjuts till vald skola. Inte för att vi vill.

Det är bara att hoppas att konjunkturen snart vänder så att vi kan återinföra rätt till skolskjuts till vald skola. Undrar bara vilka som är för och emot då?

Jan Lahenkorva (S)

Ordförande Barn och Utbildningsnämnden

Mer läsning

Annons